ALO F1: Ongeslagen kampioen

Hoewel we stiekem vorige week al kampioen waren, stond het kampioensfeest deze zaterdag op de agenda!
Het doel was bij alle spelers duidelijk, gewoon winnen van Dijkvogels en ongeslagen kampioen worden. Of het het vroege tijdstip was of misschien toch de spanning, we startten niet erg scherp aan de wedstrijd. Pas halverwege het tweede kwart had ik het idee dat de F1 aan zijn gewone spel toe kwam. Als ik het me goed herinner stonden we 1-3 achter maar hadden we met de rust de stand weer gelijk getrokken.

Ook de tweede helft was het nog best lastig, want zoals alle korfballers weten, bij Dijkvogels spelen alleen maar lange spelers. We moesten dus extra veel aan de zijkant vrijlopen en niet over je tegenstander heen willen gooien. Gedurende de tweede helft bouwden we langzaam maar zeker aan een steeds ruimere voorsprong en uiteindelijk wonnen we zeer verdiend met 5-9. Na de wedstrijd namen we nog de laatste strafworpen op de F-palen.

Na de wedstrijd zijn we met z’n allen naar ALO gegaan waar taart en champagne op ons wachtte. Sander, de ‘baas van ALO’, deelde voor het eerst als voorzitter medailles uit en ook (de moeder van) Faelynn had medailles voor alle spelers persoonlijk!

Daarmee was de F-tijd voor alle spelers afgesloten, volgend jaar schuiven we alle spelers naar de E! Maar wat ben ik trots op deze groep. Wat zijn ze dit jaar gegroeid en zo leuk om én lol met elkaar te hebben maar ook serieus aan het korfballen te zijn!

Faelynn is een super fanatieke speler die inmiddels goed weet dat ze soms wel voor het onderscheppen moet gaan en soms er ook voor kiest om gewoon te verdedigen. Invallen van de E t/m de jongere F-ploegen, geen probleem. Faelynn staat met een grote lach in het veld!

Anneli zonder jou hadden we nooit 2x gewonnen van Dijkvogels. Zo knap dat je gewoon rustig door blijft spelen met een tegenstander die zo nu en dan (onnodig?) een duw uitdeelt. Je bewaart het overzicht en ziet supergoed wie er in het veld het beste vrij staat. De paal was de laatste wedstrijd wel echt te laag voor je, gelukkig volgend jaar een zwaardere bal en hogere korf!

Jippe is misschien dan de jongste in leeftijd, maar in het veld is dat niet te zien. Juichen na elk doelpunt, van jezelf (en dat waren er genoeg) maar ook van een ander! Of een high five aan de doelpuntenmaker. Superknap hoe je het overzicht hebt in een wedstrijd en soms ook kiest om je tegenstander niet dicht op te verdedigen maar meer voor de bal gaat.

Tyme kwam in het laatste veldseizoen bij mij in het team (al trainen we natuurlijk vaak genoeg met alle F-ploegen samen) en paste perfect in de ploeg. Je leerde supersnel nog meer als een team te spelen en niet alleen voor eigen kans te gaan. Ook ben je veel meer gaan mikken in plaats van lukraak schieten.

Nika heeft misschien wel de meeste stappen gemaakt dit seizoen. Je tegenstander hou je goed in de gaten en in de aanval weet je supergoed wie de bal moet krijgen. Ook ben je een supergoed aanspeelpunt ‘aan de zijkant’. Waar andere nog weleens naar de korf rennen, kies jij ervoor om het korte aanspeelpunt te zijn. Erg belangrijk!

Ouders bedankt voor het rijden, het enthousiasme langs de lijn en de gezelligheid voor en na de wedstrijden. Ik vond het een TOP-jaar!

Komende weken trainen we nog wel op de E-palen en daarna is het tijd voor een welverdiende vakantie en voor sommigen het eerste ALO-kamp (aanmelden kan nog!)!