Slowmotion

Vandaag mocht ALO F2 op het eigen sportpark aantreden tegen Excelsior F1 uit Delft.

In tegenstelling tot de weersvoorspellingen was het bij aankomst op het sportpark droog. Na een korte warming-up en een motiverende teambespreking kon de wedstrijd beginnen.

Het eerste deel van de wedstrijd ging gelijk op. Over en weer waren er kansen van beide teams. Het was Excelsior die de score opende en vlug uitliep naar een 0-3 voorsprong. Via 1-4, 2-4 werd uiteindelijk de 2-6 ruststand bereikt.

In de rust gaf coach David een aantal tips over hoe het mogelijk beter kan. Het gooien en vangen blijft belangrijk evenals het terug verdedigen bij balverlies. In de aanval maken we soms de verkeerde keuze. Of eerder zelf schieten als het kan, of eerder afspelen aan een teamgenoot die er beter voorstaat.

Met een gevulde maag (koek en ranja) begonnen we vol goede moed aan de 2e helft. Dit leidde zelfs tot een 3-2 voorsprong (op basis van de 2e helft) aan het einde van het derde kwart. Dit was voor ALO het beste gedeelte van de wedstrijd, er werd goed samengespeeld en fel verdedigd. Helaas zakte deze spirit in het vierde kwart weg bij ALO en leek het wel alsof wij de wedstrijd in ‘slowmotion’ speelden. We reageerden vaak te laat en de tegenstander wist hiervan te profiteren. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een 7-12 nederlaag.  De doelpunten werden vandaag gemaakt door Alexander (5), Lotte (1) en Lize (1).

We hebben met z’n allen goed samengespeeld en veel kansen gecreëerd. Door op sommige momenten iets feller en scherper te zijn zouden we nog beter moeten kunnen. Iets waar we aan kunnen werken op de training. Graag wil ik afsluiten met een tweetal complimenten:

Allereerst complimenten aan de beginnende scheidsrechter en begeleider voor het in goede banen leiden van de wedstrijd.

Ten tweede een compliment voor de mensen die gaan over de accommodatie. De nieuwe velden liggen er mooi bij en hebben beschikking over een geweldig scorebord met alles erop en eraan.

Coaches bedankt en op naar de volgende wedstrijd thuis tegen VEO.